Ludiek ontvangst (Zat)

e-mail logo

Op zaterdag 02 maart 2019 begint carnaval officieel met dûn Inhaol op het Centraal Station in Tilburg. Alle Kruikinnen en Kruiken halen de Prins van Kruikenstad op van centraal station Tilburg en gaan dan samen met hem de sleutel van de stad halen waarna de kruikenzeiker op zijn sokkel kan worden gezet.

Dûn Inhaol wordt ingeluid door het Opwèrmuurke: Alle Kruikinnen en Kruiken warmen zich in de Stadhuisstraat gezamenlijk op voor de officiële start van Carnaval in Kruikenstad.

e-mail logo
Na ontvangst op het gemeentehuis gaat Prins van Kruikenstad en zijn Raad van Elf naar de Heuvel voor het plaatsen van de Kruikenzeiker. Tijdens de rit naar den Heuvel heeft CV de Vrijbuiters zijn eigen LUDIEKE ONTVANGST van Prins van Kruikenstad.

Ook hier is sprake van een jaarlijkse traditie waarbij CV de Vrijbuiters de Prins van Kruikenstad op geheel eigen- maar vooral op ludieke wijze ontvangt in Tilburg voor het carnaval. Tijdens de ludieke ontvangst overhandigen CV de Vrijbuiters aan de Prins een ludiek item dat altijd betrekking heeft op de Prins en zijn achtergrond.

Reacties zijn gesloten.